Prisuddelinger
Danish Wood Award 2021
Danish Wood Award 2021

Mediateket vinder Danish Wood Award 2021 Praksis Arkitekter modtager prisen på 100.000 kr. for etableringen af en spektakulær, fleretagers trækonstruktion, der rummer det nye Mediatek på Arkitektskolen Aarhus. Med den centrale placering er Mediateket et samlende element i den nye arkitektskole. Dertil har Praksis Arkitekter på mesterlig vis gjort bygningen til et eksempel og forbillede […]

Læs mere om uddelingen
Danish Wood Award 2018
Danish Wood Award 2018

Lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018 Arkitekterne, Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann har fået overrakt den prestigefyldte Danish Wood Award 2018 for Studielandsbyen, en stærk og æstetisk fortolkning af et moderne bindingsværkshus, samt en restaureringsdel, der udnytter de oprindelige trækonstruktioner på fornemste vis. Prisen blev overrakt ved en festlig prisuddeling hos […]

Læs mere om uddelingen
Danish Wood Award 2016
Danish Wood Award 2016

ONV Arkitekter vinder Danish Wood Award 2016 Arkitekt MAA Søren Rasmussen, der står bag ONV Arkitekter, har fået overrakt den prestigefyldte arkitekturpris, der især hædrer tegnestuens beundringsværdige løsninger inden for socialt boligbyggeri. Den 17. november 2016 blev vinderen af Danish Wood Award 2016 afsløret. Prisen gik til arkitekt MAA Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, […]

Læs mere om uddelingen
Danish Wood Award 2014
Danish Wood Award 2014

Den 4. december overrækker komiteen den prestigefyldte arkitekturpris til landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen, som blandt andet hædres for sit imponerende arbejde med bl.al. Kulturhavn Kronborg, Bo 01 i Malmø og Sydney University.

Uddelingen finder sted på Den Frie, Østerport i København.

Læs mere om uddelingen
Træprisen 2012
Træprisen 2012

KHR arkitekter modtog Træprisen i 2012. Det var blandt andet KHRs stærke princip om at afsøge arkitekturens grænser med klassiske materialer, der gjorde udfaldet. Gennem mange år har KHR fastholdt et meget højt og konsekvent gennemført niveau.

Læs mere om uddelingen
Træprisen 2008
Træprisen 2008

I 2008 blev der uddelt to træpriser – en arkitekturpris og designpris. Bjarke Ingels og hans tidligere samarbejdspartner i tegnestuen PLOT, Julien De Smedt, vandt Træprisen for deres samarbejde og innovative arbejde med træ i forskellige projekter. Designprisen gik til Peter Karpf for hans stole i formspændt træ.

Læs mere om uddelingen
Træprisen 2006
Træprisen 2006

I 2006 gik Træprisen til Lundgaard & Tranberg arkitektfirma A/S, primært for byggeriet Tietgens Kollegiet. Træpriskomiteen udråbte sammenstemmende byggeriet som ét af de mest markante byggerier, der er opført i København i nyere tid. Tiegens Kollegiet er let opfatteligt for alle og appellerer til både fagfolk og menigmand.

Læs mere om uddelingen
Træprisen 2001
Træprisen 2001

I 2001 gik Træprisen til Dorthe Mandrup-Poulsen for Vandflyverhangaren på Holmen. Bygningen demonstrerer, hvordan man kan skabe nye og spændende bygninger og anvende træ som en markant komponent. Den viser hende og hendes medarbejderes evne til på en gang at jonglere med glas, stål og ikke mindst træ med præcision og enkelthed, og samtidig forene det poetiske med det sanselige.

Læs mere om uddelingen