Træprisen 2008
Træprisen 2008

Bjarke Ingels og hans tidligere samarbejdspartner i tegnestuen PLOT, Julien De Smedt, vandt Træprisen 2008 for deres samarbejde og innovative arbejde med træs anvendelsesmuligheder og former i forskellige projekter. I forbindelse med Det Maritime Ungdomshus på Amager undlod Bjarke Ingels og Julien de Smedt eksempelvis at lægge træbjælkerne parallelt, men flyttede dem lidt ud fra hinanden og formede dem, så der på den måde opstod bakkede, organiske faconer. Og i stedet for at bygge en forskalling af træ og lægge beton ovenpå lod de træskallen forblive fri, så den kom til at udgøre selve overfladen. På den måde synliggjorde de to arkitekter træet – og satte fokus på træets anvendelighed og mange muligheder.

Designprisen 2008 gik til Peter Karpfs stol i formspændt træ. Kombinationen af stolens ryghøjde, sædeform, rundinger, kurver og tyngde danner et meget velproportioneret, velbalanceret objekt, der både indgår stilfærdigt i serier og rumlig helhed, og solitært har sit eget væsen. Ligeledes er den i mødet med kroppen både imødekommende og selvbevidst. Det er et værk med stor personlig integritet, et værk af stor skønhed og et værk, der lægger afgørende nyt til traditionen.

Bjarke Ingels
Bjarke Ingels

Arkitekt Bjarke Ingels etablerede tegnestuen BIG – Bjarke Ingels Group – i 2006, efter fem succesfulde år med tegnestuen PLOT i samarbejde med Julien De Smedt.

Læs hele portrættet
Julien De Smedt
Julien De Smedt

Julien De Smedt er født i Bruxelles og vokset op i Bruxelles og Paris. I 2001 stiftede han sammen med Bjarke Ingels tegnestuen PLOT, men gik i 2006 sine egne veje med etablering af JDS Architects.

Læs hele portrættet
Peter Karpf
Peter Karpf

Designeren og møbelarkitekten Peter Karpf er verdenskendt for sine formspændte stole i Voxia-kollektionen. Enkle og meget skulpturelle stole, der alle er formet og foldet ud af ét stykke krydsfinér.

Læs hele portrættet