Danish Wood Award 2018
Danish Wood Award 2018

Lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018

Arkitekterne, Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann har fået overrakt den prestigefyldte Danish Wood Award 2018 for Studielandsbyen, en stærk og æstetisk fortolkning af et moderne bindingsværkshus, samt en restaureringsdel, der udnytter de oprindelige trækonstruktioner på fornemste vis.

Prisen blev overrakt ved en festlig prisuddeling hos Træsektion i Dansk Byggeri.

Studielandsbyen består af 56 studieboliger og tager udgangspunkt i den gamle bindingsværksgård Søgaard fra 1677, der er omdannet til boliger og fælleshus. Omkring gårdens fire oprindelige længer er der opført nye længer, der også indeholder studieboliger. Placeringen af de nye længer skaber små opholdspladser, der fanger solens stråler, og ved hjælp af de træbeklædte gavle opstår der flere naturlige mødesteder, hvor de studerende kan dyrke det sociale fællesskab. Boligerne er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen, og det mere lukkede indgangsparti vender ind mod de små stier mellem boligerne. Dermed skabes der en charmerende landsbystemning, der bringer minder frem fra ture gennem det danske landskab og dets små landbyer.

Studielandsbyen demonstrerer, hvordan et stykke forladt arkitektonisk kulturarv kan vækkes til live på fineste vis med en uhøjtidelig restaureringsstrategi og det rette materialevalg.

Pressemateriale
Download pressemateriale her

lenschow & pihlmann
lenschow & pihlmann

Lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018 Arkitekterne, Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann har fået overrakt den prestigefyldte Danish Wood Award 2018 for Studielandsbyen, en stærk og æstetisk fortolkning af et moderne bindingsværkshus, samt en restaureringsdel, der udnytter de oprindelige trækonstruktioner på fornemste vis. ”En rigdom af simple detaljer viser, I et […]

Læs hele portrættet