Danish Wood Award 2016
Danish Wood Award 2016

ONV Arkitekter vinder Danish Wood Award 2016

Arkitekt MAA Søren Rasmussen, der står bag ONV Arkitekter, har fået overrakt den prestigefyldte arkitekturpris, der især hædrer tegnestuens beundringsværdige løsninger inden for socialt boligbyggeri.

Den 17. november 2016 blev vinderen af Danish Wood Award 2016 afsløret. Prisen gik til arkitekt MAA Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, der var nomineret sammen med Vandkunsten og Falko Arkitekter. Dermed understreger priskomiteen de internationale tendenser i branchen, hvor fokus i øjeblikket er på social ansvarlighed. Siden Søren Rasmussen stiftede ONV Arkitekter i 2000 har han nemlig været drevet af passion for arkitektur og ikke mindst stor empati for de mennesker, der skal bo i arkitekturen. Det har resulteret i modulløsninger til socialt boligbyggeri, der giver velfungerende og æstetiske boliger til en lav pris.

Smukke, bæredygtige løsninger
Et eksempel er Trekantsgrunden på Amagerfælledvej, der er et træbyggeri i fire etager beklædt med aluminium. Det er stilrent med smukke detaljer og stor variation i de forskellige boligtyper. ONV har også skabt Venligbolig – billige og mobile arkitekttegnede boliger, der gør det muligt for almindelige danskere at invitere flygtninge til at bo i forhaven, i boligforeningens gård eller på tomme grundstykker.

– ONV udviser en beundringsværdig social ansvarlighed i kombination med smukke løsninger i træ. Den høje grad af industrialisering gør det billigt at bygge i træ, og dermed er ONVs projekter bæredygtige både socialt, miljømæssigt og økonomisk, forklarer Mikael Koch, der er formand for priskomiteen og direktør i Træinformation.

Pressemateriale
Download pressemateriale her

ONV Arkitekter
ONV Arkitekter

Varme, glød og originalitet Søren Rasmussen er meget stolt og glad for, at priskomiteen værdsætter det samfundsrelaterede arbejde, som ONV Arkitekter er involveret i. ”Vi er optaget af at lave billige typehuse, boliger og børnehaver i god kvalitet, og det er skønt, at det bliver værdsat, for hverdagsarkitekturen er absolut værd at kere sig om,” forklarer han. ONV bygger […]

Læs hele portrættet