Danish Wood Award 2014
Danish Wood Award 2014

Jeppe Aagaard Andersen vinder Danish Wood Award 2014
Den 4. december modtager landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen den prestigefyldte arkitekturpris, og hædres blandt andet for sit imponerende arbejde med bl.a. Kulturhavn Kronborg, Bo01 i Malmø og Sydney University.

Jeppe Aagaard Andersen har gennem sit mangeårige virke været manden bag flere imponerende byrum og landskaber og har samtidig gjort overvisende brug af træ.

Den smukke kulturhavn ved Kronborg, som stod færdig sidste år efter 25 års arbejde, er et godt eksempel på dette med sine i alt 1,6 km træbænke. Det samme gælder promenaden ved Bo01 i Malmø med sine store træpromenader, bænke og trapper og campusområdet ved Sydney University.

”Jeppe Aagaard Andersen kan forenkle og trække essensen frem i sine værker. Der er en menneskelig varme og en forkærlighed for materialer. Og så er han om nogen international i sin tilgang til faget” forklarer arkitekt Bjarne Lund Johansen, som er direktør i brancheorganisationen Træinformation og formand for priskomiteen.

Jeppe Aagaard Andersen
Jeppe Aagaard Andersen

Jeppe Aagaard Andersen etablerede sin egen tegnestue i Helsingør i 1969. I dag er han professor i landskab på Arkitektskolen i Oslo AHO og har derudover en tegnestue i Sydney.

Læs hele portrættet