KHR arkitekter
KHR arkitekter

KHR arkitekter tildelt Træprisen 2012
Læs priskomiteens begrundelse for at tildele KHR arkitekter årets træpris, og se interviews med arkitekterne Mikkel Beedholm og Jan Søndergaard, der begge er partnere i KHR arkitekter.

Interview med Mikkel Beedholm og Jan Søndergaard, KHR arkitekter om arkitektur og Træprisen:

KHR – eller Arkitektfirmaet Krohn og Hartvig Rasmussen – er grundlagt i 1946.

Virksomheden har en lang historie og en lang række byggerier bag sig. Gennem mange år har KHR fastholdt et meget højt og konsekvent gennemført niveau.

KHR har ikke bevæget sig nervøst med tidernes skiftende moder, men derimod stadigt arbejdet med at udvikle og forny arkitekturens rumlige formulering og materielle realisering.

Partnerkredsen er skiftet flere gange. De nuværende partnere er:
Anja Rolvung, Henrik Danielsen, Jacob Brøndsted, Mikkel Beedholm og Jan Søndergaard.
Disse partnere og deres medarbejdere har igennem de senere år skabt en stribe bygninger, som er blandt tidens fineste, og som både lever op til og udvider firmaets gode traditioner.

Om tildelingen af Træprisen siger professor, arkitekt Anders Brix fra priskomiteen:

”Alle KHRs huse er realiseret med en kultiveret tektonisk orden. Både de konstruktive og de kompletterende elementer er aflæselige og til stede i deres egen ret. Vel at mærke ikke sådan, at de er ekspressivt eksponeret. Nærmere sådan, at de på den ene side er ordnet, så de kan indtage deres plads i helheden, og derved berige den, og på den anden side stå ved, hvad de er – en konvektor, en afdækningsrist eller et ventilationsarmatur – fordi de er behandlet som design. Kvaliteten i arkitektarbejdet er højt, men det er også lige højt på alle skalatrin.”

Mikkel Beedholm, der er arkitekt og partner i KHR arkitekter siger om Træprisen 2012:

“Vi er meget stolte af at modtage Træprisen. Det er én af de priser, der rigtig betyder noget i faget, fordi det er en klassiker, og fordi den ikke fokuserer på et enkelt projekt, men et helt virke. Det vil sige, man får at vide at ens generelle produktion af huse har en høj standard. Og det er jo det bedste kompliment, man kan få.”

Interview med Mikkel Beedholm, KHR arkitekter om:

Projekter på Grønland               Forum Horsens                        Ørestad Skole