Træprisen 2012
Træprisen 2012

Træprisen 2012 blev uddelt den 1. november 2012 ved en festlighed i Mogens Dahl Koncertsal, akkompagneret af den verdenskendte danske jazzpianist Nikolaj Hess.

Træprisen blev tildelt KHR arkitekter blandt tre nominerede arkitektvirksomheder. De øvrige nominerede var CUBO Arkitekter og Entasis, se de nominerede arkitektvirksomheder her.

Det var blandt andet KHRs stærke princip om at afsøge arkitekturens grænser med klassiske materialer, der gjorde udfaldet. Gennem mange år har KHR fastholdt et meget højt og konsekvent gennemført niveau.

Om tildelingen af Træprisen siger professor, arkitekt Anders Brix fra priskomiteen:

”Alle KHRs huse er realiseret med en kultiveret tektonisk orden. Både de konstruktive og de kompletterende elementer er aflæselige og til stede i deres egen ret. Vel at mærke ikke sådan, at de er ekspressivt eksponeret. Nærmere sådan, at de på den ene side er ordnet, så de kan indtage deres plads i helheden, og derved berige den, og på den anden side stå ved, hvad de er – en konvektor, en afdækningsrist eller et ventilationsarmatur – fordi de er behandlet som design. Kvaliteten i arkitektarbejdet er højt, men det er også lige højt på alle skalatrin.”

Prisen på 100.000 kr. blev overrakt af formanden for priskomiteen arkitekt Bjarne Lund Johansen, direktør i Træinformation.

Se interviews med KHR arkitekter her

Læs mere om priskomiteen her